VinyasaYoga


Vinyasa Yoga is een onderdeel van Ashtanga Yoga of Ashtanga Vinyasa Yoga.

Ze bezitten allemaal de kenmerkende eigenschappen van de Ashtanga Yoga.
Vinyasa is het onderdeel van de Ashtanga Yoga dat zich meer spitst op de ademhaling. En hoe je deze toe kunt passen tijdens de verschillende Asana’s. Vinyasa Yoga legt dus meer de nadruk op de adem. Ashtanga Yoga is een dynamische vorm van Yoga. Hierbij voer je houdingen (Asana’s) in series achter elkaar uit. Maar doordat deze vorm dynamisch is, moet je ook overgangen maken naar de verschillende houdingen. Deze overgang noem je een Vinyasa. Vinyasa Yoga een onderdeel van de Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga vindt zijn oorsprong in het Achtvoudige Pad, beschreven door de yoga filosoof Patanjali.

Voordelen van Vinyasa Yoga:

Het uitvoeren van Vinyasa Yoga heeft verschillende voordelen voor het menselijk lichaam. Hieronder geven we je graag een aantal voorbeelden. Doormiddel van het uitvoeren van Vinyasa Yoga ben je in beweging. De flexibiliteit neemt toe, maar je gaat automatisch ook meer zweet produceren en dus transpireren. Doordat je beweegt, de bloedsomloop op gang komt en de zweetklieren worden gestimuleerd, zul je je afvalstoffen beter kwijt kunnen raken. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd. Ook worden de spieren en organen doormiddel van deze oefeningen beter doorbloed. Hierdoor kunnen verschillende spierklachten voorkomen worden, verminderen of verdwijnen.

Verder ontwikkel je meer spierkracht bij het uitvoeren van de verschillende series oefeningen. Verschillende spiergroepen worden versterkt.
Ademhalingsoefeningen en meditaties spelen bij Vinyasa Yoga een grote rol.

Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!
Stacks Image 786
Stacks Image 791

Leslocaties:

Fysiokids, Boerhaavestraat 17 te Berkel en Rodenrijs
Een overzicht van de lestijden kunt u op de homepagina vinden
Leskosten: zie lestarieven

Het verzorgen van lessen op lokatie kan op afspraak en wordt er een uurtarief overeengekomen. Bij verhindering graag doorgeven via de email, WhatsApp of bel even 06-29381751

Stacks Image 3428
Stacks Image 3430