Yogatherapie
Yogatherapie is voor iedereen die meer verbinding wil ervaren tussen lichaam en geest.
Wat is Yogatherapie eigenlijk?

Yogatherapie is een lichamelijke therapie die ondersteunt bij het herstelproces, zowel fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is geschikt voor iedereen die vertrouwt op het lichaam en de signalen die het geeft. Voor iedereen die meer verbinding wil ervaren tussen lichaam en geest, én je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. Met speciaal geselecteerde yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken brengen we in een persoonlijk traject lichaam en geest in balans.

Yogatherapie is een combinatie van traditionele Hatha Yoga en de Chinese Vijf Elementenleer. Door deze sterke combinatie ben je in staat om je eigen lichaam op een natuurlijke manier te harmoniseren. Puur natuur, zonder medicatie, met toewijding.

Het stimuleren van je energie en het zelfhelend vermogen van het lichaam staat centraal. Yogatherapie is ondersteunend en geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Met yogatherapie leer je je eigen lichaam en energie diepgaand kennen. Je onderzoekt waar je klachten vandaan komen en samen passen we de oefeningen hierop aan. Zelfonderzoek met behulp van yoga.Voor wie is Yogatherapie?

Yogatherapie is voor iedereen die interesse heeft in de werking, of voor mensen met

· lichamelijke pijnklachten
· last van nek, rug of schouders
· spanning, stress, burn-out
· moeite met ademhalen
· chronische pijn
· chronische ziekte
· een emotionele uitdaging

Ook als aanvullende zorg bij medische begeleiding of fysiotherapie biedt yogaherapie goede ondersteuning.


Hoe werkt Yogatherapie


Yogatherapie werkt allereerst met het inzichtelijk krijgen van waar je behoefte aan hebt. Dit wordt ook wel de disbalans of problematiek genoemd. Dit doen we samen, in een persoonlijk gesprek. Vervolgens creëren we samen een programma op maat. Dit bevat onder andere:

· Yoga houdingen
· Ademhalingsoefeningen
· Meditatietechnieken

Hier gaan we samen mee aan de slag.
Werkwijze

· Intake. Een persoonlijk gesprek waarin we in een uur het doel van je komst bespreken en wat Yogatherapie voor jou kan betekenen.
·
Vervolgconsult. Samen bespreken we de aanpak en lopen we de oefeningen door.
·
Aan de slag. Daarna ga je thuis aan de slag met de oefeningen. Mocht je weinig tijd hebben, worden de oefeningen hierop aangepast.


Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik altijd naar jou als individu kijk. Iedere aanpak is dus uniek. We denken namelijk niet in ‘ziektes’ of ‘klachten’, maar kijken naar jij als persoon nodig hebt om weer in balans te komen. Daarnaast kijk ik ook naar lifestyle en hoe je de therapie in je dagelijks levens kunt inpassen.

Ik heb geen klachten maar ben geïnteresseerd.

Ook dan kan Yogatherapie wat voor je betekenen! Ook subtielere dingen kun je namelijk op deze wijze aanpakken. Denk hierbij aan:

· Patronen doorbreken
· Ongewenste gewoontes aanpakken
· Doelen stellen in werk of privé situaties
· Creativiteit stimuleren
· Creativiteit langdurig behouden
· Compassie beoefenen
· Acceptatie beoefenen
· Concentratie verhogen
· Visie voor een nieuw project uitdiepenHeb je dus behoefte aan meer creativiteit in je werk of dagelijks leven? Een lange termijn visie voor je nieuwe business? Of wil je graag meer zingeving in je dagelijks leven? Ook deze doelen kun je realiseren door een therapeutische yogasessie. Daarnaast is de therapie dus ook een krachtig middel om patronen te doorbreken of gewoontes die je niet meer helpen los te laten. Kortom: Yogatherapie biedt een steuntje in de rug.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak of wanneer je vragen hebt, neem je contact via de mail informatie@beingyoga.nl of telefonisch, of via whtaspp 06 29381751.


Kosten

Intake duurt ± 1 uur €60,00 per uur
Per strippenkaart van 5 lessen €295,00


KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN
OF OM EEN LES TE BOEKEN

https://www.momoyoga.com/yogastudiobeingyoga/


Stacks Image 3388