Yoga & Meditatie : ik ben dus ik ontspan!
in Frankrijk, de Morvan | L'Huy Preau


In de maand juli of augustus verzorgt Frances op L'Huy Preau (zie Preau.nl) in de Morvan, Frankrijk een Yoga & Meditatie retreat. Het programma is opvraagbaar en wordt nog nader bekend gemaakt. (zie ook www.beingyoga.nl)

De kosten van deze yoga en meditatiecursus zijn €370,- Deze prijs is exclusief het verblijf: Verblijf Preau All-In ong. €495,00 dit is afhankelijk van je wensen: een grote tent op het veld , verblijf in je eigen tent of een kamer in het huis. Het huis is geweldig maar een luxe (soort Romeinse) tent op het veld is ook een unieke ervaring, bekijk hieronder de foto's of bekijk het filmpje als je een indruk wilt krijgen van L'Huy Preau!

Er is zelfs een Facebook pagina: Op en neer naar de Morvan voor mensen die samen willen rijden!
Weekprogramma (volgt nog)

Hieronder enkele leuke reacties van gasten die een week in de Morvan geweest zijn..
—————————————————————


Een 6-daagse Yoga- en Meditatie retraite te l’Huy Préau in de Morvan … ‘wat leuk’ dacht ik op de avond voor aanvang van deze retraiteweek, maar hoe krijg ik dat op het laatste moment nog geregeld? Gelukkig stond het 06-nummer van Frances Vandyke, de yogadocente op de website van haar yogastudio BeingYoga. Ik had mijn berichtje met de vraag of ik kon deelnemen nog maar net verstuurd en kreeg direct zo’n spontaan antwoord van Frances, dat ik mijn spulletjes heb gepakt en de volgende ochtend vroeg op weg ging naar Preau in de Morvan. Spannend. Ik had heel weinig ervaring met yoga en meditatie. Het is een bijzonder mooie week geworden op een prachtige locatie, met warme contacten, waanzinnig heerlijk eten en mooie inzichten.

Frances heeft mij en de groep op ontzettend fijne wijze laten ervaren hoe yoga en meditatie lichaam, adem, geest en ziel in harmonie brengt. Hierdoor heeft yoga voor mij een waarde gekregen die ik niet wil loslaten.

Bij Frances kan je volledig jezelf zijn. Ik ben onder de indruk van haar kennis en kunde. Ze heeft persoonlijke aandacht voor iedereen, geduld en de nodige humor. De retraiteweek bouwt Frances heel mooi op, het is compleet. Alles weet ze helder en rustig te onderbouwen en toe te lichten. Ze werkt mee, doet voor, laat ook zien hoe het niet moet, prachtige muziek, gedichten, visualisaties, maar ook mooie stiltes tijdens de meditaties.

Voor mij was het een mooie en volledige kennismaking met yoga en meditatie op een idyllische plek. In 1 woord geweldig … dankzij Frances en de goede verzorging op Preau!

Nancy

—————————————————————
—————————————————————


Afgelopen week ben ik naar l'Huy Preau geweest om daar een week lang yoga en meditatie te volgen bij Frances Vandyke.
Wat heeft deze week mij veel waardevolle momenten gebracht. Thuis had ik wel eens een aantal yoga lessen gevolgd maar nog nooit op deze bijzondere manier beleefd. Ze legt de theorie/filosofie achter de yoga erg mooi uit waardoor je leert begrijpen waarom je bepaalde houdingen aan neemt.
De week stond in het teken van de 7 chackra's. Ik merkte dat ik wat weerstand had bij het woord chackra's, maar na mate de week vorderde begon ik te begrijpen wat deze energie punten met je kunnen doen. Ineens kreeg het woord chackra's een hele fijne betekenis, omdat ik het ervaren heb. Dat is voor mij de sleutel van deze week geweest, ervaren! Toen ik mijn ervaringen toe liet, er geen oordeel over had en het gewoon liet zijn zoals het was, gebeurde er iets heel bijzonders. Ervaringen die ik iedereen toe wens. Mooie momenten van ontroering. Deze momenten kwamen vooral door de meditaties die we als afsluiting van de yoga lessen deden. De meditatie wordt door Frances zelf geleid, ze gebruikt eigen gedichten en visualisaties. Ik heb nog nooit de kracht van meditatie zo goed ervaren als in deze week.
Wat ik als erg fijn heb ervaren is dat Frances een nuchtere vrouw is. Ze legt haar wijsheden op een hele mooie, begrijpelijke en nuchtere (met filosofische achtergrond) manier uit. Op deze manier heb ik (22 jaar en misschien nog niet zoveel levenservaring als de andere cursisten in onze groep) de week als erg waardevol ervaren.
Ik heb Frances leren kennen als een hele mooie vrouw met veel levenservaringen en wijsheden. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik lessen bij haar zal volgen.

Als laatst kan ik iedereen aanraden om een weekje naar Preau te gaan. De yoga, de meditatie maar ook het fantastische lekkere eten, gemaakt door de dochter van de eigenaar, geven jou en je lichaam echt veel energie. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige natuur waarin je even helemaal tot rust kunt komen.
Een fantastische week die ik niet meer ga vergeten.

Maaike


—————————————————————
Stacks Image 3434
Stacks Image 3435
Stacks Image 3436
Stacks Image 3437
Stacks Image 3438
Stacks Image 3444
Stacks Image 3445
Stacks Image 3448
Title
Stacks Image 3449
Title
Stacks Image 3450
Title
Stacks Image 3451
Title
Stacks Image 3452
Title
Stacks Image 3453
Title
Stacks Image 3454
Title
Stacks Image 3455
Title
Stacks Image 3456
Title
Stacks Image 3457
Title
Stacks Image 3458
Title
Stacks Image 3459
Title
Stacks Image 3460
Title
Stacks Image 3461
Title
Stacks Image 3595
Stacks Image 3597